Intuïtief tekenen & schilderen

Intuïtief tekenen & schilderen

Waar:
Bacinol 2 Hooikade 13 Delft
Wanneer:
Vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur (maandelijks)
Kosten:
€85 voor 5 lessen (inclusief materialen).
€20 voor een losse les.
(Informeer via het contactformulier naar de data van dit cursusjaar)

De cursus intuïtief tekenen & schilderen is een combinatie van begeleide meditatie en creativiteit.

“Iedere keer is het een feest om te zien, dat vooral mensen die zeggen dat ze niet kunnen tekenen of schilderen, vanuit hun ziel de prachtigste werken maken”.

Elke les wordt gestart vanuit een meditatie, een reis naar binnen, die jou meer informatie en inzichten kan geven over wie jij werkelijk bent en wat er in het nu aan de oppervlakte wil komen. Na een meditatie voel je je relaxed en kun je makkelijker uitdrukking geven aan je gevoel, waardoor je op een vriendelijke en toegankelijke manier contact maakt met jouw onderbewustzijn. Het geeft meer vrijheid in expressie.

Dwalen met een potlood op papier en wel zien wat ervan komt... Die simpele beweging werkt geweldig om je hoofd leeg te maken. Met ontspannen aandacht ‘droedelen’ (schetsen of tekenen zonder duidelijk doel) helpt je om minder te ‘piekeren’ en meer ontspannen in het ‘hier en nu’ te zijn. Het ondersteunt je om de vicieuze cirkel van negatieve gevoelens en gedachtepatronen te doorbreken. Mindfull ‘droedelen’ brengt rust in je hoofd en lichaam. Je leert om zonder oordeel creatief te zijn. Het geheim ligt in het bewust tekenen van herhalende lijnen en patronen op intuïtieve wijze.

Wat zijn de voordelen:

 • Het is een eenvoudige en leuke manier om creatief te verstillen;
 • Iedereen kan het, je hebt geen meditatie of tekenkennis nodig;
 • Het laat je denken en gemoed tot rust komen, het geeft ontspanning;
 • Het versterkt je zelfvertrouwen en bevordert je creativiteit;
 • Het kan je leren los te laten en afstand te nemen.

We tekenen vanuit de beweging energetisch, maken stromingsbeelden, we zwalken over het papier of tekenen met de ogen dicht en proberen eens de linkerhand. We werken met toevals-technieken zoals nat in nat schilderen, we maken collages en werken vanuit een kleur of vorm.

Er wordt gewerkt met mooie materialen zoals pastelkrijt, kleurpotloden, viltstiften, ecoline, acrylverf en parelmoerverf.

Elke week een ander Thema zoals:

 • Licht en donker
 • Kraskunst
 • Spiegelen
 • Schaduwkant
 • Samenspel(en)
 • In verbinding
 • Natuur(lijk)
 • Hartekreten

Na afloop zal ik de gemaakte tekeningen lezen en uitleggen. Iets waar jij mee bezig bent of wat er nu speelt in je huidige leven kan naar boven zijn gekomen. We werken in kleine groepen van 4-6 personen zodat er de tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht en groei. Ieders werk wordt besproken, zodat je bewuster en in het bezit van een mooie eigen creatie weer naar huis kan.

Op aanvraag is deze cursus ook in de vorm van een workshop te boeken op locatie (bedrijfs- of familiedag). De groepslessen zullen starten bij voldoende aanmelding.

Opgeven kan via de contactpagina.

 

  Ik wil me graag inschrijven voor de cursus

  Heeft nu nog een vraag over de cursus? Stel die dan hier.

  Bewijs dat je een persoon bent, en geen 'robot'.

  captcha

  Dank voor de toezending van dit aanvraagformulier. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.