Roos Wisse

Als kind hield ik al veel van knutselen en tekenen. Met liefde voor de kleine dingen om mij heen verzamelde ik gevonden voorwerpen. Ik stalde mijn schatten uit of knutselde er iets van: mijn kamertjes van geluk. Al tekenend kon ik mezelf uitdrukken en toevertrouwen aan het papier.

Later ging ik naar de kunstacademie, werkte als beeldend kunstenaar en maakte grote beelden van staal b.v. voor het Provinciehuis in Lelystad en de kunstuitleen in Amsterdam. Ik exposeerde en verkocht aan kunstcollecties zoals KPN. Mijn beeldend werk was een voortdurend groeien en ontwikkelen. De beelden boden momenten van reflectie waarin kijken en praten over het werk mij nieuwe inzichten gaven om verder te gaan. Er ontstond de behoefte die mogelijkheid ook aan anderen over te brengen, dat gebeurde aanvankelijk in tekenlessen.

Ondertussen was ik moeder geworden en naast mijn beeldend werk werkzaam als pedagogisch medewerkster in de naschoolse kinderopvang. Door het werken als kunstenaar ontwikkelde ik een observerende open blik. Op zoek naar nieuwe inzichten kwam ik in contact met de Opleiding Genezend Tekenen. Daar vond ik het gereedschap om  een brug te slaan tussen mijn beeldend werk en kinderen. Ik volgde er de opleiding tot specialist creatieve communicatie voor het basisonderwijs en de opleiding tot kindertekentherapeute.

Inmiddels ben ik een aantal jaren verbonden aan het basisonderwijs en begeleid daar kinderen zowel individueel als klassikaal. Ook in mijn atelier bij Bacinol teken ik met ouders en kinderen.

Scheppend werken is creëren van binnenuit en dat is altijd helend. Het is grip krijgen op jezelf door aandacht voor je binnenwereld. De buitenwereld trekt voortdurend aan je, je raakt jezelf zo makkelijk kwijt. Maar wie ben je nu eigenlijk, wat wil jij, wat voel je diep van binnen, durf je dat onder ogen te zien? Tekenen geeft je de mogelijkheid om denken, voelen en willen weer in balans te brengen en je zelfvertrouwen te laten groeien.

Bewaren